[vc_row][vc_column][vc_column_text el_id=”Green Deal sportvelden” el_class=”Green Deal sportvelden”]

Wat is de Green Deal Sportvelden

GreenDeal sport
Green Deal Sportvelden

De ‘Green Deal Sportvelden’ is een samenwerkingsovereenkomst tussen diverse partijen met als doel om in 2020 geen gewasbeschermingsmiddelen meer te gebruiken op sportvelden. De partijen die deze ‘Green Deal’ hebben ondertekend zijn de ministeries van Infrastructuur & Milieu en Economische Zaken, NOC*NSF, Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF), Nederlandse Greenkeepers Associatie (NGA), Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG), Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC), Branchevereniging VHG en CUMELA Nederland. De officiële tekst van de Green Deal Sportvelden gepubliceerd in de Staatscourant vindt u hier. 

Wat zijn Green Deals

Green Deals zijn afspraken tussen de Rijksoverheid en andere partijen. Die andere partijen zijn bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere overheden. De Green Deal helpt om duurzame plannen uit te voeren. Bijvoorbeeld voor energie, klimaat, water, grondstoffen, biodiversiteit, mobiliteit, biobased economy, bouw en voedsel.

Rol van Rijk bij Green Deals

In een Green Deal probeert de overheid knelpunten weg te nemen bij duurzame plannen. De overheid helpt op verschillende manieren:

  • Het Rijk kan zich inzetten om wet- en regelgeving aan te passen. Op die manier kan het Rijk bijvoorbeeld de administratieve lasten voor bedrijven terugdringen.
  • Soms treedt de Rijksoverheid op als bemiddelaar. Bijvoorbeeld om organisaties bij elkaar te brengen of onderhandelingen vlot te trekken.
  • De Rijksoverheid kan bedrijven helpen om nieuwe markten voor duurzame technologie te ontginnen. Bijvoorbeeld door bedrijven te helpen om buitenlandse markten te betreden (‘groene handelsmissies’)

Hieronder de specifieke afspraken: Green Deal Sportvelden

[pdf-embedder url=”https://www.sportveld.nl/wp-content/uploads/2022/02/stcrt-2016-14025-Green-Deal-sportvelden.pdf” title=”Green Deal sportvelden”]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]