[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sportveld hekwerken of veldafscheiding

Rondom sportvelden staat vaak een veldafscheiding of hekwerk.  Een hekwerk als veldafscheiding is in enkele gevallen zelfs onderdeel van het spel. Hekwerken zijn daarom enorm belangrijk op sportparken,  soms vanuit het spel, soms vanuit veiligheid (begrenzen van het speelveld met uitloop) vaststellen grens sportveld / publiekstrook en vanuit praktische overwegingen zoals ballen in het veld houden of zoals ballenvangers, het tegenhouden van ballen op plekken waar dit nodig is.  Sportveld hekwerken worden vaak gecombineerd met reclameboarding  Er zijn veel mogelijk en veel verschillende hekwerk systemen en materialen voor toepassing sportveld afscheiding.

De volgende soorten hekwerken zijn er langs sportvelden of sportaccommodaties:

  • Leunhekwerk;  (sportveld afscheiding)
  • Ballenvangers (pupillen en senioren of kooien);
  • Onderhoudspoorten (dubbel en enkel);
  • Terreinafscheiding hekwerken;
  • Toegangspoorten;
  • Anti parkeer hekwerk of voethekwerk.

Mooi en strak hekwerk geeft een sportpark uitstraling.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat is dubbelstaafmat hekwerk

dubbelstaafmat hekwerk langs sportveld bocht
dubbelstaafmat hekwerk langs sportveld bocht

Dubbelstaafmat. Een robuust, duurzaam en vandaalbestendig hekwerk en zeer geschikt om te combineren met sportveld afscheiding.

Dubbelstaafmat hekwerk bestaat uit panelen wat bestaat uit uit drie stalen staven: twee hiervan zijn horizontaal, één hiervan is verticaal. Dit geeft een dubbelstaafmat hekwerk die typische uitstraling, een tijdloos design dat krachtig is in z’n eenvoud. De dubbelstaafmatten in het hekwerk zijn verzinkt, waarover een poedercoat is aangebracht.

Meeste gebruikte basis hekwerkkleuren zijn :   groen of zwart.

Welke diktes van een dubbelstaafmat hekwerk zijn er?

langlip beugel bevestiging sportveld hekwerk en kantplank
langlip beugel bevestiging sportveld hekwerk en kantplank

Er zijn twee diktes om uit te kiezen als je dit type hekwerk koopt. Welke dikte ideaal is, is afhankelijk van je budget en het gebruik van het hekwerk. Dubbelstaafmat 8/6/8 is geschikt voor elk gebruik. Het gaat hierbij om een hekwerk van drie massieve stalen draden en twee horizontale draden van 8mm en een verticale draad van 6mm.  Er is ook dubbelstaafmat 6/5/6. Dit hekwerk bestaat uit drie massieve stalen draden en twee horizontale draden van 6mm en een verticale draad van 5mm.

Welke hoogtes zijn er bij dit type hekwerk?

In dubbelstaafmatten zijn je panelen beschikbare in hoogtes tussen 60 cm en 243 cm.

Dubbelstaafmat hekwerk met poort

Naast het dubbelstaafmat hekwerk kun je ook denken aan een dubbelstaafmat poort.

De sterke dubbelstaafmatten zijn bestand tegen verschillende weertypes. Dat is een groot voordeel aan een dubbelstaafmat hekwerk: dit type hekwerk gaat jaar in, jaar uit mee. Ideaal dus, dubbelstaafmat hekwerk dat standaard wordt verzinkt, met over de zinklaag poedercoat – dit zorgt voor een dubbele beschermlaag.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Verschil tussen een moer en borgmoer sporthekwerk

Borgmoeren zijn moeren waarvan de zijkanten een zeskant vormen en aan de bovenkant zit een nylon ring. Zelfborgende zeskantmoeren worden borgmoeren genoemd. De kunststof ring, ook wel ‘binnenkraag’ genoemd, zorgt ervoor dat de bout niet los trilt. De kunststof borging zet zichzelf vast op de bout bij het vastdraaien.

moer en borgmoer sport hekwerk

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]