Zaalvoetbal en Futsal

Zaalvoetbal, of ook wel Futsal genoemd, is een voetbal variant op een kleiner veld dan veldvoetbal. Vaak indoor, maar het kan ook outdoor.  Het wordt vaak gespeeld in gymzalen, sporthallen en dus een indoor sporthalvloer.  Het is een voetbalspel van 5 tegen 5,  4 veldspelers en 1 keeper.  Het doel (goal) heeft de afmetingen 3 x 2 m.

Het wordt vaak gespeeld in gymzalen, sporthallen en dus een indoor sporthalvloer.   Sporthalvloeren zijn meestal van een speciaal samengesteld kunststof gemaakt. Doordat er op kleiner sportvelden gevoetbald wordt dan outdoor is het spel technisch anders. De nadruk ligt op wat een sneller spel en individuele techniek.  Zaalvoetbal kan door iedereen worden gespeeld, op verschillende niveaus. Doordat er minder spelers op het ‘veld’ staan is het ook makkelijker om recreatief een zaalvoetbal wedstrijdje te organiseren.

Voor meer informatie technische verschillen zaalvoetbal en Futsal: zie de link: Hoe groot is een zaalvoetbal of Futsal sportveld

VOORBEELDEN ZAALVOETBAL

lorem Ipsum lorem Ipsum

Op zoek naar een kunstgrasveld?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.