Gras kwaliteit keuringprocedure en waarden voor stadion natuurgrasvelden eredivisie

Waar moet het gras in Eredivisie stadion en keuken kampioen divisie technisch velden aan voldoen?

Gras keuringprocedure natuurgras voetbal stadion velden Betaald Voetbal Organisatie (BVO) eredivisie

Gras- en hybridevelden in de eredivisie moeten vanaf 2022 voldoen aan een aantal strenge eisen. De keuringprocedure en de beoogde waardes zijn vastgelegd in handleiding Keuringsprocedues natuurgrasvelden. Als het veld daaraan voldoet, wacht de club een bijdrage die kan oplopen tot 350.000 euro per jaar. Deze norm is geen eis bij breedtesportvelden. (maar kan gebruikt worden als richtlijn) De richtlijn voor breedtesport voetbal wedstrijdvelden bij natuurgrasvelden is: NOC&NSF norm ISA-KNVB2.a.

Uitgangspunt van deze keuringsprocedure en waarden: (bij eredivisie stadion natuurgrasvelden) het moet spelers overal dezelfde spelcondities bieden.

Reden: Eén van de pijlers van de veranderagenda (eredivisie CV nov. 2018) is het creëren van gelijke wedstrijdcondities in de eredivisie. Hieronder valt een hoogwaardig natuurgras- of hybride-stadionveld. Clubs in de eredivisie die hun wedstrijden op een kunstgrasveld spelen, worden dan ook aangemoedigd om over te stappen op een natuurgras- of hybrideveld, terwijl alle clubs in de eredivisie worden gestimuleerd om hun wedstrijden op een kwalitatief hoogwaardig veld te spelen

zie deze link: https://www.knvb.nl/downloads/bestand/27126/brochure-keuringsprocedure-natuurgras—versie-2-maart-2022

Meer informatie: https://www.fieldmanager.nl/article/38123/eredivisie-cv-lanceert-norm-voor-stadionvelden

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *