natuurgras sportveld
| | | |

Beoordeling sportvelden kunstgras en natuurgras

Wist u dat: De aanvoerders uit de ere- en eerste divisie geven wekelijks hun waardering aan de velden in Nederland. Na elke speelronde ontvangt VVCS-voorzitter, van de aanvoerders van de uitspelende clubs een tekstbericht met de waardering van 1 (slecht) tot en met 5 (topveld) voor het veld waarop zij gespeeld hebben.

Kunstgras versus natuur gras

Kunstgrasvelden scoren daarin laag, zie onze kennispagina over kunstgras in Eredivisie en Keuken kampioen divisie. Klik op deze link: Kunstgras Eredivisie en Keuken kampioen divisie

In de breedtesport en vooral onder de jeugd worden kunstgras als juist prettiger ervaren dan natuurgras. In de praktijk zie je dat de jeugd eerder de kunstgrasvelden kiezen dan de natuurgrasvelden. Waarom is daar geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. (zover wij weten is dit er niet)

Vandaar dat wij pleiten voor ook een objectieve velden beoordeling van alle sportondergronden in de breedtesport en dan niet door de KNVB maar door de gebruiker 100 % onafhankelijk. Ook omdat we zien dat regelmatig normen heilig worden bevonden maar het gaat vooral om veiligheid van ondergronden in combinatie met gebruik ervaringen van de sporter / gebruiker. Eigenaren (vaak gemeenten) van deze velden kunnen op basis van deze gegevens een betere onderbouwing maken en keuze wat de gebruiker wenst in combinatie met politieke doelen. (als onderdeel van participatie van de partij die het product daadwerkelijk gebruikt)

Laten we dit gaan opzetten. Wie kan ons daarbij ondersteunen met een goed objectief beoordeling programma. (pagina of app)

Mail ons

Similar Posts

Geef een reactie